Wednesday, December 1, 2010

warm en chaotisch prettig in de filipijnen

prettig warm en chaotisch is het in mijn nieuwe vaderland, de Filipijnen.Ik woon hier nu bijna twee jaar met mijn Filipijnse echtgenote Leah P.Waanders.
Warm is het hier altijd,meestal prettig warm,soms regenachtig warm.
Chaotisch is het hier zeker,haast in elk opzicht.
Als je gewend bent aan orde en regelmaat, vergeet het dan maar.Je zult versteld staan van wat er hier allemaal kan en niet mag maar wel gebeurt.
De grootste chaos is het verkeer, vooral in de grotere steden.
Verkeersregels hoef je hier niet te leren,ze houden er zich niet aan.Je doet gewoon wat je ingegeven wordt,driedubbel rechts inhalen, het kan allemaal.
een overtreding wordt door het gezag niet bestraft, domweg omdat het gezag ontbreekt in het verkeer.In de kleinere steden heeft de burgemeester het meestal goed geregeld.Daar helpt de gemeenschap mee.
Is het nooit te warm,nartuurlijk wel,vooral in het zomerseizoen dat zo eind december begint.Het regenseizoen kan heel nat zijn met ook overstromingen en landverschuivingen.Vooral in de periode september-december is het dan raak.Cyclonen,tropische stormen,noem maar op.
Ook weet ik nooit wanneer het gaat regenen,kan zomaar gebeuren,kan ook zo weer ophouden na een hoosbui.
Heb je het naar je zin? jazeker,Filipijnen zijn zeer gastvrij,lachen altijd en de Filipijnse familie neemt je meteen op.Ondanks een permanent visum blijf je wel the foreigner,bemoei je dus niet met hun zaken,blijf vriendelijk.
Dus? blijven we hier wonen ondanks warmte en chaos en gebrek aan foreigner status.
God zegene de Filipijnen, maraming salamat
gegroet vrienden,schrijvers,volgers( followers of blogger)
wim.(quillaume202)

No comments:

Post a Comment